Domeniul alimentar este unul dintre cele mai ample şi mai importante, având o paletă foarte variată de ramuri, atât ca specific, cât şi ca domeniu de desfacere. Cateringul reprezintă astăzi cea mai dezvoltată activitate de furnizare şi servire a preparatelor culinare şi a băuturilor, pusă la dispoziţie de o firmă specializată şi acoperind multe arii de interes.
Cateringul, ramura culinară a prezentului
Termenul de catering s-a impus pe piaţa de specialitate în prima jumătate a secolului al XIX-lea, deşi practica de a furniza preparate culinare în anumite medii şi contexte, pare să fie foarte îndepărtată. Astăzi, când activitatea cotidiană foarte efervescentă, ne împiedică să alocăm timp, efort fizic şi fonduri în vederea pregătirii hranei, tentaţia de a comanda un meniu gata preparat, este din ce în ce mai mare, rezultatul ilustrându-se în amploarea pe care o înregistrează acest domeniu.
Cui sunt destinate serviciile de catering
Firmele de specialitate vin în întâmpinarea pieţei cu o paletă foarte largă de servicii şi produse, tocmai pentru a satisface toate cerinţele şi pentru a se ridica la cote ridicate de calitate. Diversitatea preparatelor şi flexibilitatea în faţa cerinţelor pieţei, fac din firmele de catering soluţia ideală, fie atunci când vrem să servim o masă rapidă în confortul casei noastre, fie când trebuie să organizăm un eveniment. Cateringul devine astfel împletirea perfectă dintre abilităţile celor care concep meniurile, cu îndemânarea şi profesionalismul participanţilor la producţie, dar şi cu sortimentele consumabilelor care sunt implicate în furnizarea serviciilor, de la recipiente, cutii ambalaje şi tacamuri, până la alte tipuri accesorii.
Calitate, siguranţă şi aspect, doar cu ajutorul consumabilelor de catering
Firma de catering este cea care va pune la dispoziţia clientului preparatele alimentare pe care acesta şi le doreşte. Fie la o scară redusă, fie furnizate într-un sistem amplu, acestea trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Prima şi cea mai importantă condiţie este cea legată de specificul şi calitatea preparatelor, acestea trebuind să îndeplinească caracteristicile specifice.
Pentru ca preparatele să fie furnizate în condiţii de maximă siguranţă în vederea păstrării aspectului şi calităţii, este necesar să se apeleze la consumabilele special concepute transportării şi furnizării preparatelor culinare. Astfel, o firmă de catering angrenează în dinamica activităţii ei, comercializarea de caserole, farfurii, platouri, cutii, pungi şi lăzi termorezistente, fără de care preparatele nu ar putea fi furnizate în condiţii de siguranţă.
Consumabilele de catering, siguranţă şi calitate
Specificul unei firme de catering presupune folosirea la o scară foarte mare a consumabilelor. Furculiţe simple sau de cocktail, cuţite, farfurii şi platouri, caserole, ceşcuţe şi pahare carton, linguri şi linguriţe, pungi, cutii şi recipiente, toate sunt esenţiale în oferirea serviciilor de catering la cel mai înalt nivel de calitate, tocmai pentru a oferi clientului posibilitatea de se bucura de preparatele şi băuturile comandate. Astfel, consumabilelor le revine un rol major în păstrarea calităţii şi aspectului preparatelor, materialele din care sunt fabricate necesitând a îndeplini anumite caracteristici.
Este esenţial ca materialele să nu acţioneze în niciun fel asupra preparatelor, să nu includă produşi toxici şi să deţină proprietăţi de menţinere a calităţii hranei şi băuturilor. Pe lângă aceste aspecte importante, devine obligatorie posibilitatea reciclării acestora, astfel că piaţa de specialitate vine în întâmpinarea firmelor de catering cu serii ample de consumabile fabricate din materiale biodegradabile, uşor de reciclat şi prietenoase cu mediul înconjurător.
Scrie un comentariu