Pentru un stil de viață sănătos, curățenia și igiena reprezintă cei mai importanti factori. Mediul în care trăim este ideal dezvoltării bacteriilor, iar curățenia este cea care ne ajută să îi evităm și să ne păstrăm viața sănătoasă. Astfel, se îndepărtează microorganismele de pe suprafețe, obiecte sau piele, odată cu îndepărtarea prafului și a substanțelor organice.
Utilizând metode și substanțe profesionale de curățare și igienizare a suprafețelor încăperilor, obiectelor și echipamentelor, se poate realiza o decontaminare de aproximativ 95-98%, rezultate foarte apropiate de cele ale unei dezinfecții profesionale. Principalul avantaj al unei curățenii amănunțite este faptul că aceasta acționează asupra tuturor microorganismelor. Pentru ca igienizarea suprafețelor să se realizeze în cele mai bune condiții, este indicat să se folosească dezinfectant bactericid, care se poate folosi pentru dezinfecția suprafețelor, pardoselilor, obiectelor sanitare ceramice, vaselor de toaletă, chiuvetelor, materialelor și echipamentelor, mobilierului.
Curățarea și igienizarea corectă a mâinilor
Mâinile au un rol important în răspândirea rapidă a microorganismelor și a bolilor, deoarece intră în contact cu suprafețe variate și fără sa ne dăm seama, le putem duce cu ușurință la față. De aceea este esențial să le spălăm și să le igienizăm cât mai bine. Până la 80% dintre bolile infecțioase se pot transmite, conform World Health Organisation (WHO), prin mâini. Astfel, datorita numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe mâini, dezinfecția igienică a mâinilor reprezintă cea mai importantă măsură pentru reducerea încărcăturii microbiene. În acest sens, cele mai importante și eficiente produse care pot lupta împotriva bacteriilor sunt dezinfectantii profesionali pentru igienizarea mâinilor, care pot veni atât în formă lichidă, cât și sub formă de gel antibacterian și servețele antibcateriene.
Astfel, spălatul regulat și temeinic al mâinilor este esențial pentru păstrarea sănătății, în mod special după fiecare utilizare a toaletei, înainte și după pregătirea mesei, precum și după contactul cu animalele.
Curățenia la locul de muncă
Curățenia este foarte importanta și la locul de munca, deoarece este locul în care petrecem un timp îndelungat, zi de zi. Biroul și toate echipamentele cu care lucrăm trebuie să fie perfect curățate și întreținute, pentru o bună desfășurare a activităților zilnice. Curățenia este vitală și trebuie efectuată periodic, cu produse profesionale, special concepute pentru a elimina până la 99% dintre bacterii.
Curățenia este vitală și trebuie efectuată zilnic. Mai mult decât atât, o dată pe lună trebuie să se efectueze o curățenie generală, utilizând produse de întreținere a curățeniei și produse dezinfectante, adecvate fiecărui tip de mediu care trebuie tratat. Cele mai bune produse ce pot fi folosite în curățeniile generale sunt: cărucioarele de curățenie, mopuri profesionale, produse din hârtie de unică folosință precum prosoape din hârtie, role medicale pentru paturi și role industriale, aspiratoare profesionale și alte mașini de curățare pentru suprafețe.
Igienizarea corectă a toaletele
Igiena este esențială și atunci când discutăm despre toalete. Aici, dezvoltarea bacteriilor se face într-un ritm alert. Bacteriile colectate de pe capacele de toaletă pot ataca sistemul imunitar, iar produsele ieftine pentru curățare nu reușesc să combată înmultirea acestora. Pentru toalete trebuie folosite articole sanitare antibacteriene specific și dezinfectanți pentru suprafețe, deoarece produsele de curatat nu reusesc sa mai faca fata singure germenilor care devin tot mai rezistenti.
După utilizarea toaletei, indiferent cât de curată și bine igienizată este, cea mai bună soluție rămâne spălarea atentă a mâinilor. Pentru a evita atingerea suprafețelor din baie, este indicat să se folosească dozatoare de săpun lichid cu senzor, iar uscarea mâinilor să fie realizată cu prosoape de hârtie de unică folosință.
Ai grijă de sănătatea ta! Igienizează corect suprafețele și mâinile cu produse moderne și eficiente în eliminarea bacteriilor.
Scrie un comentariu