Spitalele, restaurantele sau fabricile ce au ca obiect de lucru manipularea și procesarea alimentelor destinate consumului uman, sunt printre principalele categorii de lucru ce au nevoie de echipamente de protecție performante. Acestea îi apără pe angajați de murdărirea hainelor, protejarea lor de potențialii viruși, bacterii și microorganisme cu care pot veni în contact în timpul exercitării sarcinilor de serviciu.
În același timp, astfel de echipamente sunt menite a apăra pacienții din spitale sau consumatorii de produse alimentare procesate, de virușii și bacteriile ce pot fi transmise de lucrătorii din spitale, bucătarii din restaurante sau cei din industria alimentară.
Ce include un echipament de protecție performant?
Personalul medical din spitale sau lucrătorii din industria alimentară sunt printre categoriile de personal unde purtarea unor echipamente protectie adecvate este imperios necesară. Un astfel de echipament este format dintr-o acoperitoare pentru păr sau bonete medicale, o mască chirurgicală, un halat de protecție steril ori un combinezon, o pereche de mănuși din latex și un set de acoperitori pentru încălțări. Toate aceste echipamente sunt de unică folosință, pentru a se evita în acest fel contaminarea pacienților, în cazul în care este folosit în sistemul sanitar și pentru păstrarea în condiții de siguranță a alimentelor, dacă echipamentul este folosit de lucrătorii din industria alimentară.
Din ce sunt confecționate echipamentele de protecție?
Un echipament de protecție trebuie să fie confecționate din materiale impermeabile, ce se bucură de o rezistență pe măsură. În general, fibrele polimerice, polietilena, polipropilena și poliesterul sunt printre principalele materiale folosite.
Acoperitorile pentru păr sau bonetele sunt confecționate din materiale textile, ușoare și au un sistem de închidere elastic, pentru un grad ridicat de protecție.
Spre deosebire de acoperitorile pentru păr, cele pentru încălțăminte sunt confecționate din polietilenă și beneficiază de o bandă elastică pentru etanșare.
Halatele de protecție medicale, de regulă albastre sau albe, sunt confecționate din materiale textil de primă calitate, cu polipropilenă 100%, sunt sterile și impermeabile.
Combinezoanele au în compoziția lor materiale de calitate superioară pentru o mai bună protecție a personalului medical în momentul în care lucrează cu substanțe biologice periculoase. Din material textil, respirabil, cu manșete elastice și glugă, au un grad ridicat de protecție.
Mănușile folosite în sistemul medical sau alimentar sunt adesea confecționate din latex, previn alunecarea, iar odată aleasă mărimea potrivită, se fixează perfect pe mâini.
De ce este atât de necesar un astfel de echipament?
Un echipament medical format din bonete medicale, acoperitori de pantofi, mănuși, halate sau combinezoane sterile, are rolul de a proteja personalul sanitar în momentul în care lucrează cu pacienți ce au boli virale sau anumite infecții. Vor evita în acest fel propagarea virușilor, bacteriilor și microorganismelor regăsite la pacienții consultați, către alți pacienți sau colegi.
De asemenea, un lucrător din industria alimentară, va proteja alimentele transportate și prelucrate de murdărie, praf sau diverse microorganisme pe care le poate contacta în momentul manipulării alimentelor.
Echipamente performante pentru lucrătorii din sistemul sanitar, și nu numai
Magazinul online Sanito.ro propune spre comercializare dispensere sau aparate automate pentru acoperirea pantofilor. Acestea asigură încălțarea pantofilor cu acoperitoare speciale, fără a fi nevoie de folosirea mâinilor. În acest fel se va evita contaminarea mâinilor cu diverse microorganisme ce sunt aduse din exteriorul clădirilor în spitale.
Aceste echipamente sunt folosite și de către vizitatorii spitalelor sau al diverselor instituții și clădiri publice ce optează pentru astfel de echipamente.
Un aparat automat cu mâner pentru acoperirea pantofilor funcționează pe baza eliberării automate, tăierii și comprimării unei pelicule PVC peste încălțăminte. Este suficient pentru 1000 de acoperitori, este rapid, eficient, durabil și păstrează podelele curate, iar cel mai important lucru, evită propagarea potențialilor viruși sau bacterii.
Un dispenser pentru acoperitori este indicat a se folosi în zone cu trafic redus, datorită capacității reduse de stocare a botoșeilor de unică folosință.
Scrie un comentariu